ua en ru

Форекс - Євро стабільний, а ієна дорожчає перед засіданням Банку Японії

Форекс - курс євро до долара США стабільний в ході торгів в середу, 11 червня, тоді як ієна дорожчає щодо більшості валют в очікуванні засідання Банку Японії, який пройде 12-13 червня, повідомляє агентство Bloomberg.

Форекс - курс євро до долара США стабільний в ході торгів в середу, 11 червня, тоді як ієна дорожчає щодо більшості валют в очікуванні засідання Банку Японії, який пройде 12-13 червня, повідомляє агентство Bloomberg.
Євро на 15:00 кв коштував $1,3549 у порівнянні з $1,3547 на закриття ринку форекс у вівторок. Напередодні євро подешевшав на 0,3% по відношенню до долара.
Курс долара США до ієни на форекс опустився в середу до 101,90 ієни в порівнянні з 102,35 ієни за підсумками попередніх торгів. Пара євро/ієна торгується на форекс на рівні 138,10 ієни проти 138,66 ієни напередодні.
Опитані Bloomberg експерти очікують, що японський ЦБ відмовиться від збільшення обсягів стимулювання економіки на засіданні 12-13 червня. З квітня 2013 року ЦБ купує держоблігації Японії приблизно на 7 трлн ієн в місяць. Глава Банку Японії Харухико Курода проведе прес-конференцію за підсумками засідання.
"Все більше людей нічого не чекають від Банку Японії на цьому тижні. У нас є центральний банк з дуже м'якою політикою, з одного боку (ЄЦБ - ІФ), а з іншого боку - ЦП, який дотримується менш стимулюючого економіку курсу, ніж очікувалося (Банк Японії - ІФ). Це відбивається на динаміці євро/ієни, євро в цій парі рухається по знижувальний тренд з-за дій центральних банків", - стверджує валютний аналітик Mizuho Corporate Bank Ltd. Хидэтоси Хонда.
Лише 9% опитаних Bloomberg економістів очікують будь-яких змін у грошово-кредитній політиці Банку Японії в червні. Між тим у попередньому опитуванні їх було 38%.
Між тим, сьогодні, 11 червня, фунт стерлінгів піднявся до 18-місячного максимуму на форекс по відношенню до євро на даних про зниження безробіття у Великобританії до найнижчої позначки більш ніж за п'ять років.
Південноафриканський ранд дешевшає по відношенню до всіх інших з 16 найбільш активно торгованих валют світу на форекс у зв'язку з тим, що Світовий банк погіршив прогноз зростання ВВП ПАР на поточний рік.

У п'ятницю, 13 червня, своє рішення щодо монетарної політики оголосить Банк Японії. Змін у грошово-кредитній політиці ми не чекаємо. Швидше за все, нічого не змінить регулятор і в супровідній заяві. У цьому випадку японська ієна може отримати короткострокову підтримку на ринку форекс. Зниження пари USD/JPY на форекс можливе до рівня 101,30. Таким чином, діапазон коливань пари на форекс на майбутньому тижні може скласти 101,30 - 103,00.