ua en ru

Форекс - Євро знижується в очікуванні нових стимулів ЄЦБ

Форекс - Євро знизився до долара в четвер, так як інфляція в Німеччині в листопаді сповільнилася, зміцнивши думка про те, що Європейський центробанк буде пом'якшувати політику більш активно.

Форекс - Євро знижується в очікуванні нових стимулів ЄЦБ

Форекс - Євро знизився до долара в четвер, так як інфляція в Німеччині в листопаді сповільнилася, зміцнивши думка про те, що Європейський центробанк буде пом'якшувати політику більш активно.

Річна інфляція в Німеччині сповільнилася до 0,6 відсотка в листопаді в річному вирахуванні, а споживчі ціни в Іспанії скоротилися на 0,5 відсотка, підтвердивши побоювання з приводу дефляції в четвертій найбільшій економіці єврозони.
"Низька інфляція - це дійсно проблема, це основна причина для стимулюючих заходів, - сказав Ніл Джонс з Mizuho. - Вона піддає вогню залпам кількісного пом'якшення і в довгостроковій перспективі тисне на євро на форекс".
Євро знову впав нижче $1,25 на форекс у четвер, 27 листопада, тоді як раніше піднявся до $1,2524. Зараз він торгується на рівні $1,2480, знизившись на 0,22 відсотка.

Очікується, що попередні дані в п'ятницю, 27 листопада, покажуть, що інфляція в єврозоні сповільнилася до 0,3 відсотка.
Президент ЄЦБ Маріо Драгі сказав минулого тижня, що скупка суверенних облігацій розглядається в якості інструменту для запобігання дефляції. Віце-президент Вітор Констансиу сказав у середу, що банк може прийняти рішення про це вже в першому кварталі 2015 року.

Фінансові ринки США закриті у зв'язку зі святкуванням Дня подяки.
Долар вранці на форекс досяг до ієни восьмиденного мінімуму 117,24, продовжуючи відступати з семирічного піку, досягнутого минулого тижня, після слабких даних, що вийшли в середу. Проте пізніше він відновився і тепер торгується близько 117,55.
Євро подешевшав до ієни на форекс на 0,5 відсотка до 146,70.Згідно опублікованому в середу статистичному звіту по економіці США, витрати і доходи споживачів зросли на 0,2 % в жовтні, опинившись нижче прогнозів аналітиків. Число звернень за допомогою з безробіття зросла минулого тижня до 313000 - максимального значення з вересня. Обсяг нових замовлень на зроблені в США товари виробничого призначення скоротився другий місяць поспіль.

Вийшли в середу, 26 листопада, звіти про витрати населення, споживчій довірі, замовлення на товари тривалого користування і продажу житла в США розчарували інвесторів. Сьогодні, у четвер 27 листопада, у США відзначають День подяки і біржі не працюють. У п'ятницю вони відкриються, але у багатьох трейдерів буде вихідний.

«Учасники ринку користуються можливістю скоротити довгі позиції в доларі. Що стосується пари долар/ієна, попит на неї підвищується після спаду, тому курс тримається в діапазоні в День подяки в США», - зазначив аналітик IG Securities у Токіо Юніті Ісікава. Курс євро знизився на 0,01 відсотка до $1,2504, впавши в понеділок майже до чотирирічного мінімуму $1,2358, на тлі заяви голови Європейського Центробанку (ЄЦБ) Маріо Драги заявив про можливість пом'якшення регулятивних заходів для стимулювання економіки.

«Минулого тижня ринок думав, що ЄЦБ почне купувати облігації в грудні, але на цьому тижні ринок змінив думку в світлі виступів чиновників ЄЦБ, і євро знову почали купувати, так як ЄЦБ у грудні може нічого не зробити», - вважає старший економіст Mizuho Bank в Токіо Дайсуке Каракама.

Віце-президент ЄЦБ Вітор Констанціо сказав у середу, що центробанк може прийняти рішення про купівлю держоблігацій в першому кварталі майбутнього року.