ua en ru

Фондові торги в Японії 6 січня закрилися підвищенням індексу Nikkei на 1,44%

Фондові торги в Японії завершилися 6 січня 2011 р. підвищенням індексу Nikkei на 1,44% услід за американським фондовим ринком, де біржові індикатори також продемонстрували істотне зростання. Оптимізм трейдерів, перш за все, був обумовлений позитивними макроекономічними даними по американському ринку праці та сектору послуг. Підтримку японському фондовому ринку надало і ослаблення ієни, що зіграло на руку компаніям-експортерам, передає РБК.
Акції виробника фотоапаратів Canon Inc., Який отримує близько 80% виручки від реалізації продукції за кордоном, піднялися в ціні на 1,4% на тлі зміцнення долара, пообіцявши великі прибутки від експорту продукції. Сприятливо склалися торги і для японського автовиробника Toyota Motor Corp., Також активно експортує продукцію за кордон: акції компанії подорожчали на 2,6%. У цілому сесія виявилася вдалою для всіх автомобілебудівних компаній Японії, включаючи Mazda Motor Corp., Чиї акції підвищилися в ціні на 2,1%.
У числі абсолютних лідерів щодо зростання котирувань у складі індексу Nikkei опинився виробник промислових роботів Fanuc Corp. Папери компанії за підсумками торгової сесії подорожчали на 2,7%.
Котирування найбільшого в Японії сировинного трейдера Mitsubishi Corp.піднялися на 1,9% на тлі підвищення ціни на нафту і метали.
Ринку надають підтримку позитивні очікування інвесторів, пов'язані з надіями на відновлення американської економіки, відзначають експерти. Незважаючи на це, в ході торгів були і "провали". Так, на 5,1% обвалилися котирування найбільшого в Азії рітейлера одягу Fast Retailing Co. на тлі зниження продажів в мережі Uniqlo в грудні 2010 р.
За підсумками торгів 6 січня 2010 р. індекс Nikkei 225 піднявся на 148,99 пункту (+1,44%) - до 10529,76 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,96 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 83,24 ієни/дол.