ua en ru

Фондові торги в Японії 25 січня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,12%

Фондові торги в Японії 25 січня 2012 р. завершилися підвищенням індексу Nikkei на 1,12% - до тримісячного максимуму на тлі зростання котирувань "блакитних фішок". Вся увага трейдерів була направлена на підсумки дводенного засідання Федеральної резервної системи США і рішення по базовій дисконтній ставці (буде оприлюднено сьогодні ввечері).

Американські біржі не продемонстрували єдиної динаміки, закрившись в бічному тренді. Незначна зміна провідних індексів обумовлена невтішною ситуацією з переговорами про реструктуризацію держборгу Греції та корпоративними новинами, не всі з яких виправдали очікування Уолл-стріт.

Зростання котирувань японських компаній-експортерів в ході торгової сесії пояснюється, в тому числі, ослабленням ієни по відношенню до долара і євро, що сприятливо позначається на прибутках компаній, які отримують більший відсоток виручки від реалізації продукції за кордоном. Папери виробника шин Bridgestone підвищилися в ціні на 4,2%, виробника фототехніки Canon - на 2,93%, виробника промислових роботів Fanuc - на 0,62%. Відзначимо, що останній оприлюднив свій фінансовий звіт після закриття торгової сесії в Японії.

Виробники електроніки почнуть публікувати свої фінансові звіти наступного тижня.

Сприятливо склалася сесія для компаній, що займаються транспортуванням вантажів. Так, акції одного з представників сектора - Mitsui OSK Lines - підскочили в ціні на 6,5%. Раніше експерти Deutsche Bank повідомили, що транспортувальні тарифи не будуть знижуватися, незважаючи на невизначеність щодо замовлень на транспортування вантажів.

За підсумками торгової сесії 25 січня 2012 р. індекс Nikkei підвищився на 98,36 пункту (+1,12%) - до 8883,69 пункту. Курс долара до ієни підвищився на 0,92 ієни до закриття торгів по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав 77,93 ієни/дол.

Нагадаємо, вчора Японський індекс Nikkei підвищився на 0,2%, досягнувши на закритті сесії 24 січня максимального значення в 8785,33 пункту майже за 3 місяці.