ua en ru

Фондові торги в США закрилися 4 квітня зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 4 квітня 2014 р. завершилися відчутним зниженням провідних індексів, незважаючи на те, що вони на початку торгової сесії демонстрували переважно позитивну динаміку на тлі даних по ринку праці США.

Фондові торги в США 4 квітня 2014 р. завершилися відчутним зниженням провідних індексів, незважаючи на те, що вони на початку торгової сесії демонстрували переважно позитивну динаміку на тлі даних по ринку праці США.

За підсумками торгів високотехнологічний Nasdaq просів на 2,6%, в той час як індустріальний Dow та індекс широкого ринку S&P втратили близько 1%. Основним приводом для низхідної динаміки аналітики вважають невпевненість інвесторів і їх побоювання щодо майбутнього американської економіки.

В центрі уваги трейдерів виявився довгоочікуваний пакет звітів від американського Мінпраці щодо ринку праці у березні. Згідно з опублікованим звітом, безробіття зберігся на лютневому рівні 6,7%. Аналітики тим часом чекали деякого зниження показника - до 6,6%.

Середній рівень заробітної плати у Штатах так і не виріс. У лютому цей показник піднявся на 0,4%, в березні очікувалося зростання на 0,2%. Кількість нових робочих місць виявилося лише трохи нижче прогнозу, що додало оптимізму трейдерам і додало їм впевненості в тому, що американська економіка продовжує рости, нехай і не так стрімко, як хотілося б. Тим не менш, позитивний настрій на торгових майданчиках не тривало не надто довго, і очікуване ралі індексів так і не відбулося.

Серед компаній, що опинилися за підсумками торгової сесії у виграші, варто згадати GrubHub, що спеціалізується на організації доставок їжі при замовленні онлайн. Увага інвесторів в першу чергу пояснюється минулим недавно IPO компанії. Котирування GrubHub злетіли на 30,77%.

Ще однією компанією, що дебютувала на торгах в США стала IMS Health, що працює у сфері охорони здоров'я. Її котирування за підсумками торгів виросли на 15%.

Ринкова капіталізація комп'ютерної Synnex продовжила зростання, і за підсумками торгів збільшилася на 23,3% після того, як компанія оприлюднила свій квартальний звіт. Раніше вона повідомила про прибуток, яка перевершила очікуваний показник.

За підсумками торгової сесії 4 квітня 2014 р. індекс Dow Jones знизився на 159,84 пункту (-0,96%) - до 16412,71 пункту, індекс S&P опустився на 23,68 пункту (-1,25%) - до 1865,09 пункту, а індекс Nasdaq - на 110,014 пункту (-2,60%) - до 4127,73 пункту.