ua en ru

Фондові торги в США 8 квітня закрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 8 квітня закрилися зниженням провідних індексів. Триденна розпродаж триває і всі три провідних індексу знову пішли в "червону" зону.

Фондові торги в США 8 квітня закрилися зниженням провідних індексів. Триденна розпродаж триває і всі три провідних індексу знову пішли в "червону" зону: Nasdaq просів більш ніж на 1%, в той час як S&P і Dow також втратили трохи більше 1%. З урахуванням останніх днів, всі три індексу на дане число поточного року перебувають у "червоному полі.

За підсумками торгів у "клубі переможених" опинилися такі компанії високотехнологічного сектора, як Apple, Google і Yahoo. Котирування Apple знижуються на 1,6%, папери Google дешевшають на 0,9%, а ринкова капіталізація Yahoo скоротилася на 3,5%.

Котирування інших високотехнологічних компаній тим часом відзначилися протилежною динамікою, продемонструвавши впевнене зростання. Папери IBM подорожчали на 1,4%, капіталізація Intel виріс на 1,3%, а папери Cisco додали в ціні 0,6%.

Ще одним сектором, які опинилися у фокусі інтересів інвесторів, стали компанії фармацевтичного сектору. Котирування фармацевтичної компанії Pfizer просіли майже на 3%. Останні дослідження препарату компанії, призначеного для лікування раку грудей, продемонстрували його ефективність, проте, можливо, виявилися нижче очікувань інвесторів.

У фармацевтичній Agios Pharmaceuticals за підсумками торгів було зафіксовано зростання котирувань: за підсумками сесії її акції подорожчали на 27,8%. Приводом для впевненого росту котирувань став успіх перших клінічних випробувань лікарського препарату компанії, призначеного для лікування лейкемії.

За підсумками торгової сесії 7 квітня 2014 р. індекс Dow Jones знизився на 166,84 пункту (-1,02%) - до 16245,87 пункту, індекс S&P опустився на 20,05 пункту (-1,08%) - до 1845,04 пункту, а індекс Nasdaq - на 47,97 пункту (-1,16%) - до 4079,75 пункту.