ua en ru

Фондові торги в США 26 липня 2013 р. завершилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 26 липня 2013 р. завершилися підвищенням провідних індексів. Всі три провідні індекси перейшли в "зелену" зону буквально в останні хвилини торгової сесії, до цього продовжуючи вперто триматися в "негативному" поле протягом усіх торгів. Переломити хід торгів не могли навіть позитивні макроекономічні дані, опубліковані незабаром після відкриття торгової сесії.

Так, Reuters і Мічиганського університету опублікували доповідь, згідно з якою індекс споживчої довіри в США в липні 2013 р., за остаточними даними, виріс до 85,1 пункту, що перевищило прогноз і виявилося найвищим показником індексу з липня 2007 р. Однак навіть такі позитивні новини не змогли надати істотного впливу на торговельну сесію.

Одним з найсильніших драйверів ринку на минулому тижні фахівці називали технологічний сектор. Основою для цього стали сильні звіти Apple і Facebook. В останній же день тижня на котирування компаній сектора деякий негативний вплив надали досить слабкі результати звітності інтернет-рітейлера Amazon, несподівано повідомив про збитки за II квартал 2013 р., що сильно розійшлося з оптимістичним прогнозом аналітиків, розчарував і виробник відеоігор - компанії Zynga, що опублікував слабкий власний прогноз на III квартал 2013 р.

На тлі вищесказаного котирування компаній сектора відзначилися зниженням і лише зрідка - зростанням. Акції Amazon подорожчали на 2,8%, цінні папери Apple додали в ціні 0,6%, у той час як котирування Facebook просіли на 1,02%. На тлі слабкої звітності цінні папери сайту онлайн-бронювання Expedia подешевшали на 27,4% в той час як вартість паперів Zynga скоротилася на 14%.

Акції іншого виробника відеоігор - Activision Blizzard подорожчали на момент завершення сесії більш ніж на 15% на тлі оприлюдненого раніше повідомлення про намір менеджменту Activision Blizzard придбати 85% акцій своєї компанії у французької Vivendi.

Котирування мережі кав'ярень Starbucks підвищилися на 7,6%, причиною чого став сприятливий звіт, в якому компанія повідомила про прибутки і продажах, що перевищили прогнози. Ринкова капіталізація виробника електрокарів Telsa Motors збільшилася на 4,3% у зв'язку з тим, що аналітики Deutsche Bank підвищили оцінку компанії.

Нагадаємо, на що почалася тижня належить відзвітувати таким енергетичним гігантам, як Exxon і Chevron. Напередодні звітності котирування Exxon посели на 0,2%, а ринкова капіталізація Chevron скоротилася на 0,16%.

За підсумками торгів 26 липня ц.р. індекс Dow Jones підвищився на 3,22 пункту (+0,02%) - до 15558,83 пункту, індекс S&P - на 1,4 пункту (+0,08%) - до 1691,65 пункту, Nasdaq виріс на 7,97пункта (+0,22%) - до 3613,17 пункту.