ua en ru

Фондові торги в США 23 серпня завершилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 23 серпня завершилися підвищенням провідних індексів, відігравши зниження, викликане макроекономічними новинами, зокрема даними з продажів нових будинків. За інформацією Міністерства торгівлі США, обсяг продажів нових будинків в країні в липні 2013 р. впав на 13,4% порівняно з попереднім місяцем і склав 394 тис. одиниць. Аналітики прогнозували його зниження лише на 1,4% - до 487 тис. будинків.

Водночас тренд на зростання бірж задали новини про зміну керівництва Microsoft - одного з найбільших гравців у складі індексу Dow Johnes. Папери Microsoft зросли в ціні на 7,3%, продемонструвавши помітне підвищення серед компаній, що входять у розрахункову базу індексу "блакитних фішок", на тлі інформації про те, що глава компанії Стів Балмер залишить свою посаду протягом 12 місяців.

Раніше компанія зазнавала критики за неоперативне реагування на ринок мобільних пристроїв, що стрімко розвивається, де Apple і Google проявляють дещо більшу ініціативу. У відповідь на це С.Балмер представив план зміни стратегії компанії. "Нам потрібен виконавчий директор, який залишиться тут в довгостроковій перспективі для розвитку цього нового напрямку", - підкреслив він своїй заяві. Для пошуку кандидата на посаду виконавчого директора компанія сформувала спеціальний комітет, одним з членів якого є засновник і голова ради директорів Microsoft Білл Гейтс.

У складі індексу "широкого ринку" S&P 500 основний приріст капіталізації спостерігався серед машинобудівних і телекомунікаційних компаній. Котирування виробника сільськогосподарської техніки Deere підвищилися на 0,3%, телекомунікаційної AT&T - на 1,4%.

Майже на 13% до моменту закриття опустилися котирування онлайн-радіокомпанії Pandora, яка дала невтішний прогноз по прибутку на поточний рік. Тим часом оприлюднений звіт за II квартал 2013 р. виявився кращим за прогнози експертів як в плані прибутку, так і в плані виручки.

За підсумками торгів 23 серпня індекс Dow Jones підвищився на 46,77 пункту (+0,31%) - до 15,010,51 пункту, індекс S&P піднявся на 6,54 пункту (+0,39%) - до 1663,50 пункту, індекс Nasdaq виріс на 19,085 пункту (+0,52%) - до 3657,79 пункту.