ua en ru

Фондові торги в США 18 січня відкрилися різноспрямованим рухом котирувань

Фондові торги в США 18 січня відкрилися різноспрямованим рухом котирувань. Сьогодні звітують відразу кілька великих американських компаній, що працюють в різних галузях економіки, і тому основна увага ринку зосереджена саме на корпоративних новинах. Частина з американських компаній вже представила свої результати, частина - опублікує їх після закінчення торговельної сесії, передає РБК.
Сезон банківської звітності вельми успішно відкрив один з найбільших американських банків JPMorgan Chase & Co. Тепер увага гравців прикута до Citigroup, фінансові показники якого несподівано виявилися гірше прогнозів аналітиків. Згідно з даними компанії, квартальний прибуток від триваючих операцій Citigroup в розрахунку на одну акцію склав 0,04 дол. Аналітики, опитані Thomson Reuters, прогнозували, що прибуток на акцію банку складе 0,08 дол. На цьому тлі акції банку на відкритті торгів подешевшали на 4,1%. Папери інших представників сектора також пішли в "мінус": акції Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo & Co. опустилися в ціні 2,33%, 1,38% і 1,07%.
Не залишився без уваги трейдерів і високотехнологічний сектор, на котирування якого впливають одразу три події. Дві новини стосуються американської корпорації Apple. Сьогодні вона повинна представити свій фінансовий звіт (він з'явиться після завершення торгової сесії). При цьому напередодні власник і засновник компанії Стів Джобс повідомив, що йде у відпустку через хворобу. Цей "лікарняний" є вже третім тривалою перервою в роботі С.Джобса з 2004 р., коли у нього був виявлений рак підшлункової залози. Відзначимо, що котирування компанії традиційно дуже чутливо реагують на стан здоров'я С.Джобса. На тлі даної інформації і напередодні публікації звіту акції Apple упали в ціні на 3,8%.
Після закриття торгової сесії фінансовий звіт представить і інший представник високотехнологічного сектору - один із найбільших у світі виробників програмного і апаратного забезпечення IBM. Напередодні публікації звіту котирування компанії підвищилися на 0,3%. Відзначимо, що в цілому ситуація у високотехнологічному секторі складається досить сприятливо.Котирування компаній, хоча і незначно (у межах 0,4%), підвищуються: акції Dell, Oracle, Cisco Systems і Microsoft подорожчали на відкритті на 0,11%, 0,43%, 0,42% і 0,39% відповідно . Варто згадати, що перераховані вище компанії входять у розрахункову базу індексу Nasdaq.
У негативній зоні торги відкрилися для американської авіакомпанії Delta Air Lines, після того як вона представила не виправдав прогнозів аналітиків фінансовий звіт. Акції Delta Air Lines втратили в ціні 3%.
Тим часом котирування американського авіабудівного концерну Boeing підвищилися на 2,2%, незважаючи на те, що компанія в черговий раз відклала початок постачань "лайнера мрії" - Boeing 787 Dreamliner. Тепер поставка очікується з III кварталу 2011 р.