ua en ru

Фондові торги в США 16 травня завершилися пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 16 травня завершилися пониженням провідних індексів. Незважаючи на достатньо позитивний старт сесії на тлі сприятливої статистики, опублікованої до її початку, пізніше ключові індикатори перемістилися на негативну територію через побоювання інвесторів, що поновилися щодо ситуації в Європі.

В основному хвилювання біржових гравців, як і раніше, викликає нестабільна політична ситуація в Греції. Після проведення дострокових виборів грецькі парламентарії не змогли домовитися про створення коаліції і формування уряду. Згідно з законами республіки, було ухвалено рішення про проведення повторного голосування, яке пройде 17 червня ц.р. До цього моменту в країні діятиме тимчасовий уряд з 16 чоловік під керівництвом голови Панаготіса Пікраменоса.

Лідерами зниження на минулій сесії стали американські банки. Найбільш помітним скороченням ринкової капіталізації відзначився Morgan Stanley, його акції подешевшали на 4,2%. Котирування його конкурентів Citigroup і Bank of America знизилися на 3,1% і 2,6% відповідно.

Для крупних представників сировинного сектору США торговий день також завершився в "мінусі". Зокрема, котирування нафтосервісних Halliburton і Schlumberger опустилися на 1,2% і 1,1% відповідно. Також помітним спадом наголосився найбільший в США виробник алюмінію Alcoa, чиї цінні папери подешевшали на 2,5%.

За підсумками торгів 16 травня ц.р. індекс Dow Jones знизився на 33,45 пункту (-0,26%) - до 12598,55 пункту, індекс S&p відступив на 5,86 пункту (-0,44%) - до 1324,80 пункту, а індекс Nasdaq опустився на 19,72 пункту (-0,68%) - до 2874,04 пункту.

Нагадаємо, фондові торги в США 15 травня закрилися зниженням індексів на тлі новин з Греції.