ua en ru

Фондові торги в США 14 лютого завершилися боковим рухом провідних індексів

Фондові торги в США 14 лютого 2012 р. завершилися боковим рухом провідних індексів. На хід торгів, в тому числі, впливали новини з Європи. Інвестори, у фокусі уваги яких вже довгий час знаходиться європейська бюджетно-боргова криза, сподіваються, що політичні лідери Греції, яка балансує на межі дефолту підуть назустріч своїм кредиторам і нададуть їм письмові гарантії виконання умов нової кредитної угоди. Джерело в уряді країни повідомило, що лідер консервативної партії Греції незабаром направить відповідне послання кредиторам країни, що повинно надати учасникам ринку впевненість у перспективі подолання периферійними країнами Європи - одного з найбільших торгових партнерів США - поточних фінансових складнощів.

При цьому глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер повідомив про скасування призначеної на сьогодні зустрічі, де, як очікувалося, міністри фінансів зони євро схвалять новий пакет допомоги республіки, що перебуває на межі дефолту у зв'язку з невиконанням Афінами низки своїх зобов'язань. За словами Юнкера, замість наміченої зустрічі пройде телеконференція, а зустріч, можливо, відбудеться 20 лютого 2012 р.

Серед лідерів зростання - акції виробника карт пам'яті Micron Technology. Котирування цінних паперів компанії підвищилися на 6,2%, після того як аналітики банків JPMorgan і Oppenheimer відзначили зрослу їх привабливість. Акції Apple Inc. подорожчали на 1,36% на тлі інформації про те, що корпорація має намір в березні 2012 р. подати нову версію планшетного ком'ютера iPad. На 3,8% збільшилася ринкова капіталізація гірничодобувної компанії Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc.

Серед лідерів зниження опинилися компанії фінансового сектора. Так, вартість акцій Citigroup знизилася на 2,4%. Цінні папери банків JPMorgan Chase і Вank of America подешевшали на 0,99% і 3,27% відповідно.

За підсумками торгів 14 лютого 2012 р. індекс Dow Jones підвищився на 4,24 пункту (+0,03%) - до 12878,28 пункту, індекс S & P знизився на 1,27 пункту (-0,09%) - до 1350, 50 пункту, а індекс Nasdaq виріс на 0,44 пункту (+0,02%) - до 2931,83 пункту.

Нагадаємо, фондові торги в Європі 14 лютого 2012 р. завершилися пониженням провідних індексів.