ua en ru

Фондові торги в США 10 листопада ц.р. відкрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 10 листопада 2010 р. зниженням провідних індексів на тлі песимістичних настроїв на європейському ринку цінних паперів, що відкрився пониженням біржових індикаторів, передає РБК. Негатив викликали останні новини з КНР, що свідчать про уповільнення зростання імпорту. На цьому тлі під ударом опинилися, перш за все, котирування нафтогазових і гірничовидобувних компаній, які опускалися слідом за зниженням ціни на промислові метали і "чорне золото". Ціни на нафту опускаються вже другий день поспіль на тлі зміцнення долара і слабких даних по китайському імпорту.
Незважаючи на це, під час американських фондових торгів котирування енергетичних ExxonMobil, Chevron і ConocoPhillips, хоч і незначно, попрямували вгору: акції подорожчали на 0,04%, 0,62% і 0,1% відповідно. При цьому на відкритті фондових торгів серед гірничовидобувних компаній, включаючи мідьовидобувної Freeport McMoRan і Southern Copper Corp., спостерігається спадна динаміка котирувань (у згаданих компаній зниження становило 0,82% та 0,51% відповідно).
Тим часом акції золотодобувних Newmont Mining і Barrick Gold впевнено дорожчають на тлі підвищення ціни на золото (+1,2% і +0,6% відповідно). Відзначимо, що в "плюсі" опинилися і менш великі конкуренти - канадські Goldcorp і Kinross Gold, акції яких торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі (+0,35% і +0,38%).
У центрі уваги інвесторів сьогодні опинилися найбільші представники фінансового сектору США, включаючи Bank of America, Citigroup, JPMorgan, Wells Fargo і ін. Котирування цих кредитних організацій додали від 0,8% до 1,1% на тлі успішного звіту найбільшого страховика Великобританії Prudential Plc., який повідомив про зростання обсягу продажів у III кварталі ц.р. на 17% на тлі зростання попиту з боку азіатських ринків, що перевершило прогнози аналітиків.
Крім того, на сьогодні запланований звіт найбільшого в світі виробника мережевого обладнання американської компанії Cisco Systems Inc., що може відбитися на динаміці котирувань у високотехнологічному секторі. Відзначимо, що компанія входить у розрахункову базу індексу Nasdaq. На відкритті торгової сесії акції компанії подешевшали на 0,88%. Схожа динаміка спостерігається і в інших представників сектора - Hewlett-Packard, Motorola, Microsoft і Dell. Цінні папери цих компаній втратили в ціні від 0,3% до 1,2%.
Тим часом позитивно на настрій учасників ринку вплинули дані Міністерства торгівлі і Міністерства праці країни. Зокрема, інвестори зацікавилися даними щодо числа первинних вимог з виплати допомоги з безробіття з 31 жовтня по 6 листопада ц.р. Згідно з доповіддю американського Міністерства праці, даний показник порівняно з аналогічним показником попереднього тижня знизився на 24 тис. і становив 435 тис. вимог. Аналітики у свою чергу очікували, що цей показник знизиться не так помітно і складе 450 тис.
Станом на 16:54 за київським часом індекс Dow Jones опустився на 50,60 пункту (-0,45%) - до 11296,15 пункту, індекс Nasdaq - на 10,03 пункту (-0,41%) - до 2552 , 00 пункту, а індекс S & P 500 - на 4,92 пункту (-0,42%) - до 1208,29 пункту.