ua en ru

Фондові торги в Гонконгу відкрилися падінням індексу Hang Seng на 4%

Фондові торги в Гонконгу відкрилися падінням індексу Hang Seng на 4% Фото: фондові біржі в Китаї

Індекс "блакитних фішок" виявився на мінімальному значенні з грудня 2011 року

З великого падіння котирувань поновилися в четвер торги на Гонконгськії фондової біржі в Китаї. Індекс "блакитних фішок" Hang Seng зменшився на 801 пункт (4,15%) - до рівня 18486. Він виявився на мінімальному значенні з грудня 2011 року, повідомляє ТАСС.

Нагадаємо, що в попередні дні біржа залишалася закритою з нагоди Нового року за місячним календарем.

На 439 пунктів (5,46%) - до 7615 пунктів - зменшився індикатор, що відображає стан цінних паперів категорії H великих держпідприємств з материкового Китаю.

Аналітики називають такий спад "цілком очікуваним". За їх словами, повернулися на біржу гравці охоплені песимізмом у зв'язку з несприятливою ситуацією, що склалася в останні дні на зовнішніх фінансових і сировинних ринках.

Відразу на 7,24% подешевшали акції Китайської національної нафтогазової корпорації (CNOOC), на 6,8% - нафтового гіганта PetroChina, на 7% - нафтохімічній Sinopec.

На 6,15% погіршилися позиції найбільшого в КНР виробника вугілля China Shenhua Energy, на 5,5% - міжнародної банківської групи HSBC, на 6,6% - страхового гіганта China Life. Негативною динамікою охоплені і всі інші ключові "блакитні фішки".

Нагадаємо, що Китай вперше за 20 років відмовився точно спрогнозувати зростання ВВП.