ua en ru

Фонд держмайна розпочав продаж державних спиртзаводів

Фонд держмайна розпочав продаж державних спиртзаводів Фото: Дмитро Сенниченко (facebook.com/dmitry.sennychenko)

Першим продадуть Немирівський спиртзавод

Фонд держмайна 15 вересня оголосив про проведення приватизації майна ДП "Укрспирт". Розпочнеться масштабна приватизація держпідприємств з аукціону ДП "Немирівський спиртовий завод", який триватиме до 15 жовтня.

Про це написав голова ФДМ Дмитро Сенниченко на своїй сторінці в Facebook.

Передбачається, що в рамках приватизації об'єктів ДП "Укрспирт" і держконцерну "Укрспирт" на продаж будуть виставлені 78 виробничих майданчиків.

Метою приватизації Фондом держмайна України проголошується зростання обсягів виробництва і реалізації спирту, створення нових робочих місць, збільшення податкових відрахувань, а також викорінення корупції з галузі.

Крім того, процес демонополізації спиртової галузі передбачає, що приватні підприємства з 1 липня 2020 року отримали можливість отримувати ліцензії на виготовлення та реалізацію спирту.

"Панове інвестори, для приватизації державних спиртзаводів створено найсприятливіші умови. До літа 2021 року спирт в Україні можна буде виробляти виключно на спиртзаводі, купленому у держави на приватизаційному аукціоні. Адже закон передбачає, що дозволи на будівництво та введення в експлуатацію нових підприємств з виробництва спирту надаватимуться тільки з 1 липня 2021 року. На цей час у вас усі переваги перед тими, чий спиртовий бізнес поки лишень в планах. На додаток, держава захистила українського виробника обмеженням імпорту спирту в Україну, яке діятиме до 1 січня 2024 року", - заявив Дмитро Сенниченко.

Нагадаємо, в серпні 2020 року Кабінет міністрів схвалив "Програму реформування і розвитку спиртової галузі на період до 2024 року". Протягом цього терміну державні спиртзаводи планується виставити на продаж.