ua en ru

Фонд гарантування вкладів створить департамент розслідувань

Фонд гарантування вкладів створить департамент розслідувань Фото: ФГВФО

Буде створена група для розслідування справ по справах керівників, підозрюваних у доведенні до банкрутства банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) створить департамент розслідувань та запобігання корупції, служби внутрішнього аудиту, а також займеться консолідацією процесів фінансової та операційної діяльності - своєї і неплатоспроможних банків. Відповідні питання обговорювалися на розширеному засідання Адміністративної ради ФГВФО, повідомляє прес-служба фонду.

За даними прес-служби, в рамках роботи над удосконаленням фонду, на засіданні розглядалися питання розширення інституційних можливостей ФГВФО, взаємодії фонду та НБУ з правоохоронними органами щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у розкраданні грошей неплатоспроможних банків. А також - координації дій з метою повернення виведених злочинним шляхом банківських активів.

У повідомленні також йдеться, що фонд працює над створенням департаменту консолідованої продажу та управління активами для того, щоб прийняття всіх рішень в даній сфері був сконцентрований у ФГВФО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко закликав главу НБУ приєднатися до порятунку депозитів вкладників.