ua en ru

Фонд Ахметова відправив для біженців 2 тис. тонн гуманітарної допомоги

Більше двох тисяч тонн продовольства, дитячого харчування та засобів гігієни вирушили в п'ятницю, 22 серпня, в Маріуполь у складі рейсу, сформованого Гуманітарним штабом при Фонді Ріната Ахметова. Про це повідомляє прес-служба штабу.

У прес-службі зазначили, що перед відправленням з Дніпропетровська вантаж був перевірений представниками ГУ МНС у Дніпропетровській області та офісу регіонального представника управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Відповідність супровідним документам, всім необхідним нормам і термінам придатності підтвердили також заступник начальника Головного управління ресурсного забезпечення Дніпропетровській області Ігор Волошин і представник УВКБ ООН Олена Клочкова. "Перевірка пройшла успішно. Якість вантажу та всі інші питання нарікань не викликали", - зазначила Клочкова.

Всього з допомогою для жителів Донецької і Луганської області вирушило 100 вантажівок, за оцінками волонтерів, сукупний вантаж в 15 разів більше того, що перебував у вантажі з Росії. "200 тисяч продуктових наборів повинні на два тижні забезпечити потреби людей у містах зони військових дій і на звільнених територіях. До складу продуктових наборів, зокрема, входять цукор, крупи, борошно, чай, соки, консерви та макаронні вироби. Для мешканців визволених міст, в яких масово проживають переселенці, зокрема, Маріуполь, Святогірськ, Курахове, Добропілля, Щастя, а також для інших компактних місць проживання, буде передано 10 тисяч гігієнічних наборів. Переселенці з дітьми отримають дитяче харчування, памперси", - наголошується в повідомленні прес-служби штабу.

Як повідомив координатор Гуманітарного штабу при фонді Ріната Ахметова Римма Філь, в суботу вранці в Маріуполі волонтери почнуть розвантажувати і розфасовувати вміст по індивідуальних наборів. "Далі машини з вже упакованої допомогою поїдуть до міста у зоні військових дій, звільнені міста і місця компактного проживання переселенців - туди, де ця допомога зараз вкрай необхідна. За різними оцінками, це від одного до трьох мільйонів чоловік", - повідомила Філь.

За оцінками Фонду Ріната Ахметова, загальний обсяг необхідної гуманітарної допомоги становить близько 10 тис. тонн на тиждень або 40 тис. тонн в місяць. До теперішнього часу Штабом і Фондом евакуйовано із зони військових дій 19 260 осіб, у тому числі близько 8 620 дітей. У місцях компактного проживання розміщено 5 900 осіб, у тому числі на базах підприємств Групи СКМ.