ua en ru

Fitch присвоїло "Укрзалізниці" довгостроковий рейтинг B -

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") довгострокові рейтинги в іноземній і національній валюті на рівні B -, національний довгостроковий рейтинг BBB+(ukr) і короткостроковий рейтинг в іноземній валюті B. Прогноз по довгострокових рейтингах - "Стабільний". Про це повідомляє прес-служба Fitch.

"Рейтинги "Укрзалізниці" відображають ключову роль компанії в управлінні системою залізниць в країні і її сильні юридичні, стратегічні та операційні зв'язку з урядом України, яке дає схвалення по всіх стратегічних рішень, включаючи встановлення тарифів, інвестиції і боргове планування. Рейтинги Укрзалізниці, хоча і привласнені компанії окремо, також враховують складність зв'язків з операційними залізничними підприємствами, якими вона управляє, і умовний ризик, пов'язаний із зобов'язаннями цих підприємств", - йдеться в заяві агентства.

Fitch відзначає, що у випадку ослаблення зв'язків з державою або відсутність своєчасної підтримки від уряду при необхідності, це може призвести до зниження рейтингу компанії. І, навпаки, велика ясність щодо зв'язків з операційними залізничними компаніями в світлі майбутнього реформування сектора, а також більш формалізована підтримка з боку держави стали б позитивним чинником для рейтингів "Укрзалізниці".