ua en ru

Fitch надало черговій серії LPN "Газпрому" в рамках програми на 30 млрд дол. очікуваний рейтинг BBB

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings надало майбутньому випуску нот участі в позиці (LPN) Gaz Capital SA (Афілійована з ВАТ "Газпром") очікуваний рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу на рівні BBB, повідомляє РБК із посиланням на агентство. Даний випуск стане 23 серією в рамках програми запозичень Gaz Capital обсягом 30 млрд дол.
Фінальний рейтинг єврооблігацій залежить від отримання Fitch остаточної документації з випуску та подробиць щодо обсягу розміщення і терміну обігу паперів, наголошується в повідомленні.
Нові LPN "Газпрому" з обмеженим регресом на емітента будуть випущені з єдиною метою фінансування позики з боку ВАТ "Газпром" (BBB/"стабільний"). Тримачі нот будуть покладатися винятково на кредитоспроможність і фінансове становище "Газпрому". Gaz Capital (Люксембург) - фінансова структура "Газпрому" спеціального призначення.
Як повідомлялося раніше, "Газпром" починає сьогодні роуд-шоу випуску єврооблігацій орієнтовним обсягом близько 1 млрд дол. Організація випуску доручена JPMorgan і Credit Agricole. Востаннє до цього газова монополія виходила на борговий ринок з єврооблігаціями на 1,25 млрд дол. і 850 млн євро в липні 2009 р.
Ліміт на запозичення за програмою LPN в 30 млрд дол. був встановлений "Газпромом" в 2007 р.