ua en ru

Fitch присвоїло єврооблігаціям Газпрому на 1 млрд дол. з погашенням в 2015 р. фінальний рейтинг BBB.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло випуску нот участі в позиці (LPN) Gaz Capital SA (афілійована з ВАТ "Газпром") фінальний рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу на рівні BBB, йдеться в повідомленні агентства, передає РБК. Даний випуск обсягом 1 млрд дол. з терміном погашення в 2015р. є 23-ю серією в рамках програми запозичень Gaz Capital об'ємом 30 млрд дол.
Облігації випущені з обмеженим регресом виключно з метою фінансування кредиту від Gaz Capital SA для Газпром (BBB/прогноз "стабільний"). Виплати по облігаціях пов'язані тільки з кредитоспроможністю і фінансовим станом Газпрому.
Нагадаємо, 18 листопада ВАТ "Газпром" розмістило ноти участі в позиці (LPN) обсягом 1 млрд дол. з терміном погашення 29 листопада 2015 р. Облігації будуть випущені спеціальною юридичною особою Gaz Capital SA (зареєстровано в Люксембурзі) в рамках програми LPN Газпрому, йдеться в повідомленні газового концерну. Євробонди розміщені за номінальною вартістю зі ставкою купону 5,092% річних. Спільними букраннерами та лід-менеджерами розміщення виступили Credit Agricole CIB і JPMorgan Securities Ltd. Надходження від випуску будуть використані Газпромом для загальнокорпоративних потреб.
Востаннє Газпром виходив на борговий ринок з євробондами на 1,25 млрд дол. і 850 млн євро під 8,125% у липні 2009 р., а у вересні 2009 р. розмістив єврокомерційні папери на 600 млн дол.