ua en ru

Fitch знизило рейтинги 5 великих європейських банків

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента п'яти великих європейських банків.

Дії прийняті відносно наступних фінансових організацій: французьких Banque Federative du Credit Mutuel (BFCM) і Credit Agricole, данського Danske Bank, фінського OP Pohjola Group і нідерландського Rabobank Group.

Крім того, у деяких банків знижений рейтинг банківської стійкості. Про це повідомляється у відповідній заяві агентства. Зокрема, довгострокові РДЕ банків BFCM, Credit Agricole і OP Pohjola Group знижені з АА-на А+, рейтинг Danske Bank знижений з A+ до А, а рейтинг Rabobank Group - з AA+ до AA.

Зниження рейтингів експерти Fitch пов'язують з погіршенням фінансової ситуації на тлі боргової кризи єврозони. Одночасне зниження пов'язане з глибокою залежністю фінансових установ як від факторів, що формують загальний настрій у банківській індустрії, так і від спільної взаємозв'язку через фінансові потоки.

Незважаючи на суворі умови в банківській сфері, аналітики чекають відновлення системи. Крім того, агентство заявило, що поки виключає можливість розпаду єврозони.