ua en ru

Fitch підтвердило на рівні CCC рейтинги 8 українських банків в іноземній власності

Fitch Ratings підтвердило на рівні CCC довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті восьми українських банків в іноземній власності.

Fitch Ratings підтвердило на рівні CCC довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті восьми українських банків в іноземній власності. Про це повідомляє прес-служба рейтингового агентства.

У список входять: ПАТ "Промінвестбанк", ПАТ "УкрСиббанк", "Укрсоцбанк", ПАТ "ВТБ Банк", " ПроКредит Банк", ПАТКБ "Правекс-Банк", ПАТ "Креді Агріколь Банк", ПАТ "Альфа-Банк".

"Підтвердження довгострокових РДЕ зазначених банків в іноземній валюті на рівні CCC відображає стримуючий вплив країнової стелі України (CCC), що обмежує ступінь, в якому підтримка з боку мажоритарних іноземних акціонерів цих банків може враховуватися в їх рейтингах. Країнова стеля України CCC відображає підвищений ризик посилення заходів контролю над капіталом і/або введення валютних обмежень, що може суттєво обмежити або погіршити здатність приватного сектора проводити виплати за зобов'язаннями в іноземній валюті", - йдеться в повідомленні Fitch.

В агентстві відзначили, що в даний час діють обмежені заходи контролю над капіталом, введені в лютому 2014 р., хоча вони не перешкоджають обслуговування зовнішнього боргу.

"Підтвердження довгострокових РДЕ розглянутих банків в національній валюті на рівні B з "негативним" прогнозом також бере до уваги ризики і, зокрема, ризик введення (при екстремальних ситуаціях) обмежень на здатність банків обслуговувати свої зобов'язання в національній валюті", - розповіли в Fitch.