ua en ru

Fitch опублікувало рейтинг агрохолдингу UkrLandFarming в іноземній валюті B/прогноз "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings опублікувало довгострокові рейтинги дефолту емітента компанії UkrLandFarming PLC в іноземній і національній валюті на рівні B і B+ відповідно. Про це говориться в повідомленні Fitch.

Також агентство опублікувало національний довгостроковий рейтинг компанії AA+(ukr), прогноз по рейтингах - "стабільний".

"Рейтинги відображають провідну позицію ULF в сільськогосподарському секторі України і домінуючі позиції на внутрішньому ринку. В той же час враховується уразливість компанії у зв'язку з волатильністю збутових цін в багатьох сегментах, де вона веде діяльність, та береться до уваги географічна диверсифікація та ефективність сільськогосподарської діяльності, яка підтримується за рахунок додаткового виробництва продукції з більш високою доданою вартістю. Fitch відзначає складну кон'юнктуру цукрового ринку України, хоча на даний сегмент згідно звітності довелося лише 4% EBITDA компанії в 2012 р. ULF демонструє здатність ефективно нарощувати масштаб за своїми ключовими напрямками діяльності, землеробства і виробництва яєць за допомогою придбань активів і запуску нових капітальних проектів", - наголошується в повідомленні.

Ukrlandfarming (підконтрольна Олегу Бахматюку) - один з найбільших вертикально інтегрованих агрохолдингів України. В управлінні компанії знаходиться більше 530 тис. га землі.

Читайте також: Чистий прибуток агрохолдингу "Авангард" у 2012 р. зріс на 16,3% - до 228,2 млн дол.