ua en ru

Fitch змінило прогноз АФК "Система" на "позитивний", підтвердивши рейтинг BB-

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 26 лютого 2014 р. змінило прогноз по довгостроковому рейтингу дефолту емітента (РДЕ) Акціонерної фінансової корпорації "Система" зі "стабільного" на "позитивний" і підтвердило рейтинг на рівні BB-.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 26 лютого 2014 р. змінило прогноз по довгостроковому рейтингу дефолту емітента (РДЕ) Акціонерної фінансової корпорації "Система" зі "стабільного" на "позитивний" і підтвердило рейтинг на рівні BB-. Про це повідомляє прес-служба Fitch.

Перегляд прогнозу відображає істотне зниження левереджа на рівні холдингової компанії та очікуване продовження стабільних дивідендних надходжень від ключових дочірніх компаній, яких повинно бути достатньо для вирішення питань з підтримкою більш слабких структур групи.

Ключові операційні дочірні компанії АФК "Система", МТС і Башнафта, як наголошується, генерують сильний вільний грошовий потік, який підтримує їх здатність виплачувати великі дивіденди. АФК "Система" здатна фактично контролювати грошові потоки цих дочірніх компаній і визначати їх дивідендну політику.

З урахуванням низького левереджа і стабільних операційних показників МТС і Башнафти, ці компанії зберігають достатню гнучкість для спрямування значних додаткових дивідендних виплат в материнську структуру без негативного впливу на свої рейтинги. На самостійній основі кредитоспроможність МТС відповідає рейтингу в нижній частині інвестиційної категорії.

За оцінками Fitch, АФК "Система" може отримати додаткові дивіденди в розмірі до 4 млрд. дол., що повинно бути достатньо для вирішення будь-яких питань з боргом на рівні холдингової компанії і забезпечення необхідної підтримки більш слабких дочірніх структур.

АФК "Систем" - диверсифікована холдингова компанія, ключовими активами якої є контрольні пакети у ВАТ Мобільні Телесистеми (МТС, BB+, прогноз "позитивний") і ВАТ АНК Башнефть (BB, прогноз "позитивний").