ua en ru

Фінрегулятори США перевірять Deutsche Bank на причетність до відмивання іранських грошей

Американські фінансові регулятори запустили процедуру перевірки руху коштів через рахунки в Deutsche Bank. Приводом для уваги наглядових органів послужили підозри в порушенні міжнародних санкцій відносно Ірану. Зокрема, кредитна організація може бути причетна до відмивання мільярдів доларів іранського уряду і пов'язаних з ним комерційних структур, передає France 24.

Слідство знаходиться на початковому етапі. За наявними даними, американська філія Deutsche Bank припинила співробітничати з іранськими клієнтами ще в 2008 р. У свою чергу, представники банку заявили, що ще в 2007 р. кредитна організація прийняла рішення "відмовитися від будь-яких нових проектів з такими країнами, як Іран, Сирія, Судан і КНДР, а також за наявності юридичного обгрунтування припинити всі діючі".

Перевірка Deutsche Bank проходить в рамках більш крупно розслідування, яке йде у відношенні міжнародних фінансових організацій з 2009 р. Як і у випадку з німецьким банком, йдеться про незаконне співробітництво з Іраном.

Нагадаємо, 15 серпня 2012 р. британський Standard Chartered Bank, викритий в незаконній співпраці з Іраном, погодився виплатити 304 млн дол. штрафу уряду штату Нью-Йорк.