ua en ru

Фінляндія підтвердила готовність стати майданчиком для зустрічі Байдена з Путіним

Фінляндія підтвердила готовність стати майданчиком для зустрічі Байдена з Путіним Фото: Фінляндія підтвердила готовність стати майданчиком для зустрічі (Official White House Photo by David Lienemann)

Міністр закордонних справ Пекка Хаавісто Фінляндії сказав, що його країна готова надати майданчик для проведення двосторонньої зустрічі лідерів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна. На його думку, найважливіше, щоб ця зустріч відбулася в принципі.

Про це Хаавісто заявив на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном в ході саміту Арктичної ради в Рейк'явіку, передає Yle.

"Ми в загальних рисах заявили, що можемо запропонувати всі послуги, необхідні для розвитку двосторонніх відносин великих держав", - сказав Хаавісто.

За словами Хаавісто, Фінляндія в ході бесіди дала зрозуміти, що з її точки зору позитивним було б, якби переговори відбулися. Неважливо, де це станеться.

Як підкреслив Хаавісто, саміти проводяться по всьому світу, в різних куточках. Минула зустріч глав Росії й США пройшла в Гельсінкі.

"Фінляндія готова допомогти. Обидві сторони про це знають. Найважливіше, щоб зустріч відбулася".