ua en ru

У фінкомітеті Ради розповіли, скільки ломбардів працює в Україні

У фінкомітеті Ради розповіли, скільки ломбардів працює в Україні Фото: Верховна Рада України (twitter.com/verkhovna_rada)

Обсяг ломбардного ринку становить 16-17 млрд гривень

У комітеті Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності розповіли, скільки ломбардів працює в Україні. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, за словами голови комітету Сергія Рибалки, обсяг ломбардного ринку становить 16-17 млрд гривень, а насправді ці суми значно більші.

"На сьогодні в Україні працює близько 470 ломбардів. Гарантії для клієнтів ломбардів зараз мінімальні. Зокрема, відсутні будь-які гарантії збереження заставленого майна. Величезні процентні ставки вводять клієнта в оману маніпуляціями з їх розрахунком, і клієнт має мінімум інформації про реальний рівень переплат у порівнянні з банківськими кредитами", - наголосив він.

Нагадаємо, комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності Верховної Ради підтримав прийняття в першому читанні законопроекту № 6569 про ломбардну діяльність.

За словами голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг, Ігоря Пашко, сфера ломбардної діяльності в найближчі 2-3 роки буде активно розвиватися. Тому зазначений законопроект необхідний для врегулювання відносин на цьому ринку.