ua en ru

Фінансовий регулятор Німеччини перевіряє Deutsche Bank на махінації з EURIBOR

Фінансовий регулятор Німеччини BaFin ініціював спеціальну перевірку щодо Deutsche Bank, а також 3 інших банків. Згідно зі статтею Sueddeutsche Zeitung влада підозрює банкірів у маніпуляціях зі ставкою EURIBOR, повідомляє телеканал "Росія 24".

Фінансова влада Німеччини звернула пильну увагу на Deutsche Bank, після того як отримала дані від усіх німецьких банків по операціях з EURIBOR (European Interbank Offered Rate). Deutsche Bank також вже фігурує в особливій перевірці BaFin у зв'язку з маніпуляціями за ставками LIBOR.

Перевірка також ведеться відносно банку Portigon AG - це один із залишків фінансової компанії WestLB, яка після фінансової кризи була роздроблена на частини.

На початку січня німецький банк BayernLN заявив про свій вихід зі складу банків, які визначають ставку EURIBOR "із стратегічних міркувань".

В цілому зараз більше 40 різних банківських установ все ще беруть участь у визначенні Європейської міжбанківської ставки пропозиції. Однак експерти групи EURIBOR-EBF, яка об'єднує ці банки, заявили, що надалі інші банки можуть покинути її склад через скандал з маніпуляціями ставками і його "негативне інформаційне висвітлення".

Читайте також: Deutsche Bank допоміг італійському банку приховати реальний об'єм збитків