ua en ru

Фінансовий фейр-плей потрібно підкоригувати, - президент УЄФА

Фінансовий фейр-плей потрібно підкоригувати, - президент УЄФА Фото: Олександер Чеферін (dfb.de)

Чеферін анонсував внесення змін до правил

Президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін заявив, що в сучасних реаліях фінансовий фейр-плей (ФФП) потребує коригування. Про це повідомляє Football Italia.

"Це один з вирішальних моментів. Фінансовий фейр-плей був введений, щоб забезпечити стабільність у футболі, і був успішний. Але часи змінилися. Ми повинні удосконалити і модернізувати це правило, щоб привнести баланс. Прірва між великими і маленькими клубами все росте і росте. Я не думаю, що ми в силах зупинити цей вже запущений процес, але ми можемо його уповільнити. І нам треба діяти прямо зараз", - сказав Чеферін.

ФФП був введений в 2011 році завдяки колишньому президенту УЄФА Мішелю Платіні. Згідно з цим правилом, клуби, які за підсумками трьох років перевищують збиток у 30 млн євро, штрафуються організацією.

Після того, як відбулися трансфери Неймара і Кілліана Мбаппе в ПСЖ на суму 400 млн євро, футбольна громадськість заговорила про те, що обмеження не має ніякого сенсу.

Нагадаємо, іспанська ліга звернулися в УЄФА з проханням розслідувати витрати "Манчестер Сіті" і ПСЖ на дотримання правил фінансового фейр-плей.