ua en ru

Фінансові звіти ВАСУ відповідають дійсності, - Рахункова палата

За результатами аудиту фінансово-господарської діяльності Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) у 2011 році колегія Рахункової палати зробила висновок, що відображені у фінансовій звітності установи фінансово-господарські операції та фінансовий стан на кінець звітного періоду є правдивими і достовірними. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

Разом з тим, аудитори наголосили на низці недоліків. Зокрема, на потребі вдосконалити існуючу систему внутрішнього контролю, особливо в частині розподілу відповідних повноважень серед працівників фінансово-економічного управління. Вказали аудитори і на необхідність введення передбаченої законодавством посади головного бухгалтера.

Облік майна установи не завжди здійснювався із дотриманням усіх вимог чинного законодавства, відсутня книга складського обліку запасів за найменуваннями, сортами, кількістю. Матеріальні цінності не були впорядковані та систематизовані. Це створювало ризики неякісного і неповного їх обліку або втрат, повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, раніше Рахункова палата заявила про неефективність використання 35,5 млн грн, виділених науковим установам Донецької обл.