ua en ru

Фінальний матч Євро-2012 у Києві відвідають не менше 200 тис. іноземних туристів, - А.Голубченко

У день проведення фінального матчу Євро-2012 Київ відвідають не менше 200 тис. іноземних туристів. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як мінімум, у день проведення фінального матчу (Євро-2012) ми чекаємо на 200 тис. (іноземних туристів), а в такі дні - 100 тис. людей", - сказав А.Голубченко.

Він ухилився від конкретної відповіді на питання про дохід, який столиця може отримати від туристів. "Рахуйте самі. Хтось приїде на багато днів, а хтось на один матч", - сказав він.

А.Голубченко повідомив, що до Євро-2012 в Києві всі таблички на будинках і покажчики будуть українською та англійською мовами, у столиці стрімко зросте кількість англомовних гідів.

Заступник голови КМДА відзначив, що програма підготовки до Євро-2012 передбачає відновлення столичних пам'ятників і фонтанів, у т.ч. тих, які функціонували до Великої Вітчизняної війни. Водночас він не уточнив, скільки коштів буде витрачено на реконструкцію.

А.Голубченко також повідомив, що у містах, котрі приймають матчі Євро-2012, всі таксі буде перефарбовано в один колір. Він відзначив, що київські таксисти будуть зобов'язані приймати оплату за проїзд кредитними картками.

"Ми пробуємо разом з Міністерством транспорту внести зміни до закону про транспорт, де будуть точно визначені всі вимоги до таксі. Так, усі таксі повинні бути обладнані таксометрами, всі вони повинні мати можливість приймати кредитні картки і повинні бути все однакового кольору", - сказав А.Голубченко.

Серед іншого, він висловив припущення, що "комунального таксі у нас не буде", а критерії ліцензування таксі буде визначено чіткіше.