ua en ru

На Філіппінах у боях між ісламістами й армією загинуло вже близько 100 осіб

На Філіппінах у боях між ісламістами й армією загинуло вже близько 100 осіб Фото: бої у місті Мараві

Серед жертв протистояння - щонайменше 18 цивільних, 13 військових та 4 поліцейських

Унаслідок боїв між підрозділами збройних сил Філіппін та загонами ісламістів, що тривають із 24 травня на острові Мінданао, загинуло вже близько 100 осіб. Про це з посиланням на дані міністерства оборони країни повідомляє DW.

За інформацією оборонного відомства Філіппін, серед жертв протистояння - щонайменше 18 цивільних, 13 військових та четверо поліцейських.

Зазначено, що бої точаться за місто Мараві з населенням у 200 тисяч жителів, яке кілька днів тому захопили загони близького до терористичної організації "Ісламська держава" ісламістського угруповання "Абу Саяф".

Повідомляється, що в багатьох районах міста ісламісти повивішували прапори ІД. Урядові війська намагаються зачистити місто від ісламістів та застосовують проти них авіацію. За останніми даними військових, вдалося ліквідувати 61 ісламіста.

Раніше в міноборони Філіппін також заявляли, що серед десятків бойовиків-ісламістів, які перебувають у місті, є й іноземці. Бойовики захопили невідому кількість заручників, частину з яких вони, ймовірно, стратили. Деякі з виявлених тіл цивільних були зі зв'язаними за спиною руками та мали вогнепальні поранення в голову. Серед убитих цивільних - три жінки та одна дитина.

Нагадаємо, кілька днів тому президент Філіппін Родріго Дутерте оголосив про запровадження військового стану на острові Мінданао.