ua en ru

ФІФА порушила справу на "Ювентус" через трансферу Погба

ФІФА порушила справу на "Ювентус" через трансферу Погба Фото: Поль Погба (juventus.com)

При цьому, в діях "Манчестер Юнайтед" не було виявлено ніяких порушень

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) відкрила дисциплінарну справу щодо туринського футбольного клубу "Ювентус" у зв'язку з трансфером півзахисника Поля Погба. Про це заявив представник ФІФА, передає ESPN.

"Ми можемо підтвердити, що відкрили дисциплінарне розслідування відносно" Ювентуса ", однак не можемо коментувати подробиці, оскільки розслідування у цій справі триває", - сказав він.

У травні ФІФА оголосила, що вони попросили "Манчестер Юнайтед" і "Ювентус" роз'яснити всі аспекти переходу Поля Погба на Олд Траффорд влітку минулого року. Це сталося після появи інформації про те, що агент Міно Райола заробив на трансфері близько 50 млн євро.

Також в ФІФА заявили, що ніяких розглядів щодо "Манчестер Юнайтед" не ведеться.

Погба перейшов в "Ювентус" на правах вільного агента в 2012 році після того, як у нього закінчився контракт з МЮ, а в 2016 році він повернувся в англійський клуб за 105 млн євро.

Відзначається, що агент гравця Міно Райола міг допомогти Погба безкоштовно перейти в "Ювентус" в 2012 році, уклавши угоду, згідно з яким в майбутньому він отримає величезний відсоток від трансферу. Раніше повідомлялося, що Райола заробив на трансфері Погба з туринського клубу в МЮ близько 31 млн євро. В цій угоді могло бути порушено правило володіння правами футболіста третьою стороною.

У разі, якщо "Ювентус" визнають винним, йому загрожує штраф або навіть заборона на реєстрацію нових футболістів.