ua en ru

ФІФА вперше вручить нагороду найкращому воротареві сезону

ФІФА вперше вручить нагороду найкращому воротареві сезону Фото: Джанлуїджі Буффон (instagram.com/gianluigibuffon)

Голкіпери заслуговують особливої поваги

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) заснувала нову нагороду, яку отримає кращий воротар сезону. Про це повідомляє офіційний сайт організації.

Генеральний секретар оранізації Звонімір Бобан заявив, що роль воротарів у футболі дуже велика і тому потрібно відзначити їх окремо від інших гравців.

"Роль голкіперів в футболі є специфічною і дуже важливою. Хоча вони і не отримують визнання, якого заслуговують. Саме тому вирішили заснувати цю нагороду. Таким чином, висловимо нашу повагу не тільки тим, хто забиває голи, але тим, хто заважає їм відбутися" , - сказав він.

Таким чином, 23 жовтня в Лондоні свої нагороди отримають кращі футболіст і футболістка, тренер чоловічої і жіночої команд, буде вручена премія Пушкаша, команді за фейр-плей і найкращим вболівальникам року. Також свою нагороду отримає кращий воротар, який буде визначатися в період з листопада 2016 по липень 2017.

Нагадаємо, союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) заснував п'ять нових нагород для футболістів, найкраще проявили себе в клубних турнірах по ходу сезону 2016/17.