ua en ru

ФІФА визнала законним перехід Неймара в "Барселону"

ФІФА визнала законним перехід Неймара в "Барселону" Фото: Неймар (fcbarcelona.cat)

Скаргу на трансфер подав бразильський "Сантос"

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) у вівторок, 11 липня, визнала законним перехід бразильця Неймара з "Сантоса" в іспанську "Барселону". Про це повідомляє портал Globo Esporte з посиланням на прес-службу N & N Consultoria, що представляє інтереси футболіста.

Бразильський клуб подав скаргу до ФІФА на гравця ще в травні 2015 року, так як вважав, що "Барселона", Неймар і компанії N & N Consultoria порушили умови переходу. За заявою "Сантоса", клуб заробив від переходу Неймара всього 17 млн ​​євро, в той час як інша частина суми, за даними видання, 58,5 млн євро, дісталися футболісту і N & N Consultoria.

"Сантос" має десять днів для того, щоб запросити причини винесеного рішення. Після чого клуб може оскаржити рішення.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що інвестиційний фонд DIS, який володів частиною прав на гравця, вимагає покарати Неймара, будучи впевненим, що недоотримав гроші, покладені за трансфер бразильця в «Барселону» влітку 2013 року.

У складі "Барселони" Неймар ставав переможцем Ліги чемпіонів, Суперкубка УЄФА, двічі вигравав чемпіонат Іспанії і національний Кубок, а також завоював Суперкубок країни. Раніше Неймар продовжив контракт з "Барселоною" до 2021 року.

Нагадаємо, бразильський нападаючий іспанської "Барселони" Неймар визнаний найдорожчим футболістом у світі за версією дослідницького центру CIES Football Observatory.