ua en ru

Fiat планує закрити другий завод в Італії

Автоконцерн Fiat SPA, можливо, закриє завод в Італії, і це буде вже друге закриття за найближчі роки. Гендиректор компанії Серджіо Маркьоне пояснив рішення тим, що виробництво автомобілів в Європі скорочується п'ятий рік підряд на тлі економічного спаду і простою потужностей. Про це повідомляє "Росія 24".

Голова Fiat заявив журналістам, що компанія закриє виробництво, якщо найближчим часом не придумає, як використовувати простоюючі потужності для збірки автомобілів для Північної Америки, передає Bloomberg.

Цього року Fiat ухвалив рішення відкласти виведення нових моделей автомашин на європейський ринок і скоротити інвестиції в регіоні на 500 млн євро. Операційні збитки Fiat в Европе склали в I кварталі 207 млн євро, що в 2 рази більше, ніж за зіставний період 2011 р.

Маркьоне чекає, що продажі автомобілів в Європі залишаться приблизно на поточному рівні в найближчі два-три роки.

Автомобільна компанія Fiat заснована в 1899 р., і саме на її заводі в Туріні був встановлений перший в Європі автоскладальний конвеєр. Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Fiat збільшить частку в статутному капіталі Chrysler на 3,3% - до 61,8%.