ua en ru

ФГВФО отримав 3,6 млн гривень від неплатоспроможних банків з початку 2015

ФГВФО отримав 3,6 млн гривень від неплатоспроможних банків з початку 2015 Фото: ФГВФО

Тільки за період з жовтня по листопад фонд отримав 1 млрд гривень

З початку 2015 року загальні надходження до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) склали 3,6 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба фонду.

У повідомленні говориться, що кошти, отримані фондом від банків у період ліквідації за станом на 11 листопада 2015 р. становила 1,8 млрд гривень. У цю суму входять надходження за жовтень - листопад 1 млрд гривень. Серед фінустанов, які погасили самі значні суми у цей період - ПАТ "Брокбізнесбанк", ПАТ "Актабанк", ПАТ "Банк Форум", ПАТ "БГ Банк", ПАТ "КБ "Надра", ПАТ "Банк "Київська Русь" та ПАТ "Златобанк".

Крім того, в повідомленні говориться, що в 2015 р. неплатоспроможними банками під час роботи тимчасової адміністрації було повернуто гроші фонду понад 1,8 млрд гривень, у тому числі 1,6 млрд гривень від АТ "Дельта Банк". Станом на 11 листопада 2015 року, ФГВФО виплатив вкладникам неплатоспроможним банкам більше 43 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що банки і ФГВФО в жовтні скоротили заборгованість перед Національним банком України (НБУ) до 0,2 млрд грн.