ua en ru

ФГВФО має намір на цьому тижні продати активи 18 банків-банкрутів

ФГВФО має намір на цьому тижні продати активи 18 банків-банкрутів Фото: ФГВФО має намір продати 18 банків-банкрутів

Загальна вартість пакету – 1,22 млрд гривень

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) має намір на цьому тижні продати активи 18 неплатоспроможних банків. Про це повідомляє прес-служба фонду.


Загальна оцінна вартість пропонованого пакета – більш 1,22 млрд гривень. З них, понад 1,13 млрд гривень планується отримати від реалізації прав тербования за кредитами, ще 76,29 млн гривень – від продажу основних засобів. Дебіторська заборгованість ПАТ "Финпростбанк" буде продаватися за 2,97 млн гривень.

зокрема, на торги виставляються основні засоби і права вимог за кредитами ПАТ "Банк "Форум", "Актив-Банк", "Банк "Київська Русь", "Златобанк" загальною вартістю 940,77 млн гривень.

Крім того, на продаж виставляються основні засоби таких банків, як КБ "Південькомбанк", "Міський комерційний банк", "Імексбанк", "Кредитпромбанк", Банк "Контакт", "Ерде Банк", "Укргазпромбанк". Вартість цього пакету складає 21,65 млн гривень.

Ще одним лотом стануть права вимоги за кредитами таких банків, як "КБ "Аксіома", "Автокразбанк", "Енергобанк", "Банк Золоті ворота", "Финпростбанк" і КБ "Інтербанк" загальною вартістю 253,05 млн гривень.

Як повідомлялося, ФГВФО продовжив ліквідацію 3 банків.