ua en ru

ФГВФО виключив з реєстру учасників фонду "Інтербанк" та "Західінкомбанк"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 31 липня 2014 р. виключив з реєстру учасників фонду ПАТ "Інтербанк" та ПАТ КБ "Західінкомбанк".

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 31 липня 2014 р. виключив з реєстру учасників фонду ПАТ "Інтербанк" та ПАТ КБ "Західінкомбанк". Про це повідомляє прес-служба фонду.

Таке рішення прийняте у зв'язку з відкликанням банківських ліцензій та ліквідацією банків.

Нагадаємо, тимчасова адміністрація в "Західінкомбанк" була введена строком на три місяці з 29 травня 2014 р. по 28 серпня 2014 р. 23 липня ФГВФО почав процедуру ліквідації банку. "Західінкомбанк" пов'язують із Арсеном Іванющенко - сином народного депутата України від Партії регіонів Юрія Іванющенко на прізвисько "Юра Єнакієвський", близького до екс-Президента України Віктора Януковича.

Тимчасова адміністрація в "Інтербанк" була введена строком на три місяці з 24 квітня 2014 р. по 23 липня 2014 р. 23 липня ФГВФО почав процедуру ліквідації банку. У 2010 р. "Інтербанк" придбала Російська фінансова група, а представником групи в банку став Дмитро Грозний, який до цього часу працював у російському державному Департаменті з виконання покарань.