ua en ru

ФГВФО на 1 жовтня акумулював майже 15 млрд грн

ФГВФО на 1 жовтня акумулював майже 15 млрд грн Фото: ФГВФО (fg.gov.ua)

В Україні більше банків-банкрутів, ніж працюючих

Станом на 1 жовтня 2018 року загальна сума коштів, що акумульовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, складає 14,754 млрд грн. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ФГВФО.

За даними прес-служби, надходження до фонду від регулярного збору за січень-вересень 2018 року склали 2,610 млрд грн.

Загальна сума коштів, отримана вкладниками банків, що були передані в управління фонду після набуття чинності закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (26.02.2012), у рамках виплати гарантованого відшкодування станом на 1 жовтня 2018 року склала 88,336 млрд грн.

На 1 жовтня у реєстрі учасників Фонду гарантування нараховується 81 банк-учасник. В одному банку була введена тимчасова адміністрація, ще 92 банки знаходяться в стадії ліквідації.

ФГВФО на 1 жовтня акумулював майже 15 млрд грн

fg.gov.ua

Нагадаємо, що НБУ спільно з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб продадуть за "голландською моделлю" заставлені у НБУ права вимоги за кредитними договорами неплатоспроможних банків балансовою вартістю 11,5 млрд грн.

Як повідомляло РБК-Україна, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) переходить до пакетного продажу корпоративних кредитів банків, що ліквідуються. Для апробації нового підходу було сформовано пілотний пул, до складу якого включено активи юридичних осіб 21 банку - права вимоги за понад 200 кредитами, загальна заборгованість за якими перевищує 8 млрд грн. Його передпродажною підготовкою займатиметься один із п’яти акредитованих при Фонді міжнародних консультантів.