ua en ru

ФДМУ планує оголосити конкурс з продажу "Укртелекому" в серпні 2010 р.

Фонд державного майна України планує оголосити конкурс з продажу «Укртелекому» в серпні 2010 р. Про це на прес-конференції у ФДМУ повідомив голова ФДМУ Олександр Рябченко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми запланували продаж «Укртелекому»...і якщо ми хочемо продати цю компанію, то є відповідні терміни...ми як люди арифметично підковані, розуміємо, що необхідно 4,5 міс. від оголошення конкурсу до зарахування грошей до держбюджету, тому конкурс буде оголошений у серпні і я підписав відповідний указ», - зазначив він.

«Ми знаємо, що росіяни, принаймні 1-2 компанії, цікавляться «Укртелекомом», але є і інші компанії...Є ті хто цікавляться «Укртелекомом» у світі», - сказав він.

За його словами, при продажу цієї компанії обов'язково буде «соціальне навантаження на покупця...підготовку у продажу будуть приймати профспілки».

Він повідомив, що уряд вже розробляє пакет конкурсних умов. «Якщо сьогодні відбувся б конкурс, то за 93% акцій «Укртелкому» ми отримали б 9 млрд грн, але 2 останні місяці ціна зростає...і ми сподіваємось, що ця тенденція збережеться і ми очікуємо, що отримаємо 10 млрд грн за 93% акцій...У нас немає наміру залишати у держвласності 25% акцій...конкурс буде аукціонний і ми домовились, що він буде транслюватись у прямому ефірі одного з телеканалів», - сказав він.