ua en ru

Фельдман закликав лідерів церков зробити все можливе для припинення кровопролиття

Президент Українського єврейського комітету і засновник Київського міжконфесійного форуму Олександр Фельдман закликав всіх лідери церков, релігійних організацій і громад мають негайно втрутитися в ситуацію і зробити все можливе для припинення протистояння.

"Ми все глибше і глибше занурюємось в криваве протистояння, яке в результаті приведе до розколу країни, численних людських жертв та відштовхне країну в темні часи хаосу та братовбивства. Я закликаю кожного українця зробити все можливе для припинення протистояння і недопущення громадянської війни", - заявив нардеп.

Фельдман повідомив, що у зв'язку з багаточисельними зверненнями міжнародних релігійних діячів і керівників громад національних меншин України була змінена дата проведення щорічного Київського міжконфесійного форуму з травня цього року на початок квітня, а саме на 2-3 квітня 2014 року.

"Я закликаю всіх політичних діячів та релігійних лідерів України разом з міжнародними учасниками Форуму взяти участь в Київському міжконфесійному молитовному сніданку, який вперше в Україні буде проведено 3 квітня 2014 року. Від свого імені, від імені організацій які я очолюю хочу заявити про готовність допомогти постраждалим та сім'ям загиблих в цьому конфлікті", - додав він.

Також Фельдман висловив щире співчуття сім'ям загиблих та побажав найшвидшого одужання усім пораненим та постраждалим.