ua en ru

Фельдман: Економічна децентралізація дає Харкову хорошу перспективу

Місто Харків з бюджетом в 6,7 мільярда гривень має непогану перспективу в умовах економічної децентралізації. Про це заявив народний депутат України, співголова політичної партії "Наш край" Олександр Фельдман в інтерв'ю українським ЗМІ.

За його словами, у Харкова для цього є все необхідне - стратегічні підприємства, газовидобувна галузь, розвинене транспортне сполучення, зростаючий аграрний сектор, а також величезний потенціал у сфері послуг і технологій.

"На відміну від сусідніх областей, які мають вузьку спеціалізацію, наш край просто зобов'язаний мати багатоукладну економіку, де кожна галузь буде доповнювати інші, а не розвиватися на шкоду їм", - зазначив депутат.

На думку Фельдмана, також важливо створювати можливості по залученню інвестицій для підвищення конкурентоспроможності великих перспективних підприємств.

"Економічна децентралізація і створення пільгових умов оподаткування для будь-якого, хто готовий прозоро вкладати гроші в наше місто і давати роботу харків'янам, в сумі з цивілізованим політичним різноманіттям можуть стати відправною точкою для того, щоб Харків почав активно розвиватися", - впевнений політик.