ua en ru

Федералізація України означатиме крах держави, - Кучма

Федералізація України означатиме крах держави, - Кучма
Федералізація України означатиме крах держави.

Федералізація України означатиме крах держави. Про це заявив екс-Президент України Леонід Кучма, передає "Дзеркало тижня. Україна".

"Мета його (Путіна) одна - позбавити Україну права на самостійну внутрішню і зовнішню політику. Це спроба загнати нашу державу в "сіру зону", щоб зберегти політичний та економічний вплив на неї. Тим самим Кремль фактично визнає, що використовує ситуацію на Донбасі для тиску на Україну", - зазначив Кучма.

При цьому він підкреслив, що федералізація України не менш небезпечна, ніж військова агресія. За словами Кучми, в нинішніх умовах вона буде означати руйнування держави.

"Небезпека федералізації щодо Донбасу полягає в тому, що вона не враховує інтересів простих громадян. Нею хочуть скористатися у власних інтересах самозвані "регіональні лідери", - зазначив екс-Президент.

За його словами, наслідки цього вже добре видно на прикладі катастрофічної ситуації в самопроголошених "Донецькій народній республіці" та "Луганській народній республіці": "Це наочний негативний приклад загрози федералізації для української державності".

Нагадаємо, в жовтні прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що допускає відокремлення частини територій від України.