ua en ru

ФБР планує опублікувати зміст допиту Клінтон про її пошту, - CNN

ФБР планує опублікувати зміст допиту Клінтон про її пошту, - CNN Фото: кандидат у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон (Associated Press)

Про це з посиланням на джерела у правоохоронних органах США повідомляє американський телеканал CNN

Федеральне бюро розслідувань США (ФБР) 31 серпня може опублікувати зміст допиту кандидата у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон у справі про її особисте поштове листування. Про це з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомляє сьогодні американський телеканал CNN.

Як зазначається, це може статися у відповідь на "численні" відсилання до закону про свободу інформації.


Зокрема, опубліковано буде 30-сторінковий добровільний допит Клінтон, на запитання якого вона відповідала у штаб-квартирі бюро. При цьому ФБР наразі почекає з оприлюдненням змісту бесіди з помічниками Клінтон й інших матеріалів за цією справою.

Нагадаємо, допит Клінтон відбувся на початку липня. Як повідомляв тоді представник її виборчої кампанії Нік Меррілл, бесіда мала добровільний характер, зокрема, кандидат у президенти від демократів "була рада можливості надати допомогу Міністерству юстиції".

Скандал навколо електронного листування Клінтон розгорівся в березні 2015 року, коли стало відомо, що вона, будучи держсекретарем США (2009-2013 роки), використовувала для листування особисту електронну пошту всупереч внутрішнім правилам адміністрації Білого дому.

Як стверджувала Клінтон, вона не передавала секретних даних особистою поштою і здебільшого листувалася з найближчим колом радників. При цьому, за даними видання The New York Times, Клінтон у бесіді із ФБР розповіла про пораду екс-держсекретаря США Коліна Пауелла користуватися персональною поштою для спілкування.

Нагадаємо, напередодні в серпні американський суд зобов'язав Державний департамент США оприлюднити 14 тисяч 900 нових листів і документів кандидата у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон.