ua en ru

ФБР вилучило комп'ютер у сестри підозрюваних у скоєнні теракту в Бостоні

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США провело обшук у будинку сестри Тамерлана і Джохара Царнаевих, підозрюваних у скоєнні теракту в Бостоні. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерело в правоохоронних органах штату Нью-Джерсі, де проживає жінка.

Її ім'я не розголошується з міркувань безпеки. Повідомляється, що доступ до будинку в м. Вест-Нью-Йорк, де проживає сестра підозрюваних, в даний момент обмежений. Також стало відомо, що експертами ФБР був проведений ретельний обшук, в результаті якого з будинку жінки було вилучено комп'ютер.

Раніше родичці братів вдалося поспілкуватися з журналістами ряду американських ЗМІ. У ході короткої бесіди вона принесла свої співчуття родичам загиблих, однак зазначила, що вина її братів поки що офіційно не встановлена.

Нагадаємо, бостонська поліція шукає 19-річного Царнаева, підозрюваного у скоєнні теракту на щорічному Бостонському марафоні. Його старший брат загинув у результаті перестрілки з поліцією, після того як брати влаштували стрілянину в кампусі Массачусетського технологічного інституту (MIT).

Як повідомлялося, жертвами вибухів на бостонському марафоні 16 квітня 2013 р. стали три людини: 8-річний хлопчик Мартін Річард, 29-річна американка Крістл Кемпбелл і громадянка КНР Лю Лінцин. Поранення отримали близько 160 осіб.

Читайте також: Представник держбезпеки США підтвердив, що в бостонському теракті підозрюються брати Царнаеви