ua en ru

За фактом обстрілу літака ВМС України російськими військовими прокуратура відкрила справу

За фактом обстрілу літака ВМС України російськими військовими прокуратура відкрила справу Фото: прокуратура порушила справу за фактом обстрілу літака

Прокуратура кваліфікує обстріл літака як замах на вбивство

За фактом обстрілу літака Військово-морських сил Збройних сил України Ан-26 російськими військовими прокуратура розпочала кримінальне провадження. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Військової прокуратури Південного регіону України.

"Військовою прокуратурою Південного регіону України за фактом обстрілу українського транспортного літака Військово-морських сил Збройних сил України розпочато кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 115 КК України (замах на вбивство 2-х або більше осіб за обтяжуючих обставин)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається,у ході огляду літака було виявлено ушкодження у виді трисантиметрового кульового отвору, що може свідчити про наслідки обстрілу зі стрілецької зброї.

"Наразі військовою прокуратурою проведено огляд повітряного судна, зафіксовано ушкодження, готується призначення необхідних експертиз, проводяться інші слідчі дії", - повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що літак ВМС України під час здійснення тренувального польоту був обстріляний російськими військовими. Екіпаж літака внаслідок обстрілу не постраждав.