ua en ru

У Facebook, Twitter і Google розповіли про можливе втручання РФ в американські вибори

У Facebook, Twitter і Google розповіли про можливе втручання РФ в американські вибори Фото: соціальні мережі (flickr.com/Microsiervos)

Так, сторінки, пов'язані з Росією, відправили 1,4 млн твітів під час передвиборної кампанії 2016 року

Компанії Facebook, Twitter і Alphabet (власник Google) надали інформацію про користувачів з РФ, які опублікували записи, пов'язані з виборами президента США. Про це повідомляє DW, посилаючись на джерела.

Так, за інформацією Facebook, якась група російських користувачів опублікувала понад 80 тис. записів на політичні теми протягом двох років під час і після президентських виборів у США 2016 року.

Наголошується, що потенційна група охоплення склав 126 млн осіб. У соціальній мережі Facebook планують розкрити ці дані в розмові з юридичним комітетом при Сенаті США. У той же час в компанії заявили, що записи, які, ймовірно, можуть бути пов'язані з російськими джерелами, є "просто неприйнятними". За інформацією компанії, в жовтні 2016 року було деактивовано майже 6 млн фейкових облікових записів.

Тим часом у компанії Twitter заявили, що автоматичні сторінки, пов'язані з Росією, відправили 1,4 млн твітів під час передвиборної кампанії 2016 року. Це близько 0,74% всіх твітів про американські вибори. У свою чергу, Twitter заморозив понад 2750 облікових записів і повідомив представникам Конгресу адреси заблокованих сторінок.

Представники холдингу Alphabet (власник Google) заявили, що були знайдені "деякі докази" зловживань платформами Google з боку проурядових російських груп. Тим не менш, запевнили у компанії, їх активність була "обмеженою". Відзначається, що під час передвиборної кампанії в США з двох облікових записів було витрачено 4,7 тис. доларів на рекламу.

Крім цього, Google виявив 18 каналів на відеохостингу Youtube, які ймовірно могли підтримуватися російськими агентами. На цих каналах було розміщено 1108 відеозаписів сумарною довжиною 43 години з загальною кількістю переглядів приблизно 310 тис.. На даний момент всі ці канали заморожені.

Нагадаємо, представники Facebook, Twitter і Google дадуть свідчення в Сенаті.