ua en ru

Ф.Ярошенко: Мінфін України вивчає питання розміщення облігацій в різних валютах

Міністерство фінансів України вивчає питання розміщення облігацій в різних валютах. Про це на брифінгу заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він наголосив, що на даний момент проводить системну роботу щодо вивчення ситуації на світових ринках. "Задача міністра фінансів України полягає в тому, що розміщення свої внутрішніх і зовнішніх облігацій повинне бути максимально ефективним. Якщо ми приділятимемо увагу виключно одній валюті - є і позитиви, і є негативи. Досвіду за 19 років, Україна не має", - сказав Ф.Ярошенко.

Він не виключив, що в майбутньому розміщення облігацій може відбуватися у тому числі в рублях . "Росія це також наш майданчик фінансовий, який ми також повинні правильно активно використовувати и розуміти, і коли, в який час, як це робити. Зараз йде системне накопичення досвіду", - зазначив він.

Ф.Ярошенко також додав, що на даний момент проводить дослідження щодо розміщення облігацій в євро. Також міністр нагадав , що на сьогоднішній день готується законопроект про управління боргом.