ua en ru

Європейський фінансовий сектор перебуває в стані структурної кризи, - Deutsche Bank

Європейський фінансовий сектор перебуває в стані структурної кризи, що загрожує істотними ризиками для економіки регіону. Таку думку висловив сьогодні член правління німецького банківського гіганта Deutsche Bank AG Стефан Ляйтнер. За його словами, банки, які отримали державну підтримку для захисту від банкрутства, являють собою величезні невизначеності для всього іншого сектора Європи, повідомляє телеканал "Росія 24".

"Занепокоєння учасників ринку щодо достатності капіталу і необхідного рівня ліквідності останнім часом серйозно стихли. Тим не менше, ряд регіональних банків Німеччини як і раніше стикається з серйозними проблемами в цій сфері. Керівництво багатьох з них не проти продати свої активи, врятовані в роки кризи урядовими кредитами, однак потенційних покупців на такі структури знаходиться вкрай мало", - зазначив Ляйтнер.

Як заявив член правління Deutsche Bank, невизначеність навколо майбутнього подібних невеликих і приватних кредиторів з державним втручанням є серйозним питанням для Європи. "Необхідно почати обговорення альтернативних рішень даної задачі", - вважає Ляйтнер.

Незважаючи на те, що в самій Європі довіра до сектора залишається під питанням, іноземні інвестори, схоже, вже значно краще ставляться до ринку, ніж раніше. У лютому американські інвестори збільшили власні вкладення в корпоративні боргові папери європейських фінансових інститутів на 21%. Сумарний обсяг корпоративних бондів банків єврозони на балансах світових фондів грошового ринку в даний час оцінюється в 664 млрд дол., причому 13,4% цієї суми припадає саме на вкладення з боку США.

Така динаміка є свідченням зміцнення довіри ринку до банківського сектору Старого Світу. Торік фонди грошового ринку виводили кошти з боргового ринку Європи, включаючи і відтік капіталу з приватного сектора. Тим не менше, останні досягнення європейських влади в боротьбі з боргової рецесією змогли змінити ставлення до фінансовим організаціям в очах гравців.

Почасти цьому сприяли два раунди стимулювання активності на безбанковском ринку з боку ЄЦБ.