ua en ru

Європейські банки мають намір продати активів більш ніж на 30 млрд євро, - KPMG

Європейські банки мають намір продати активів більш ніж на 30 млрд євро, оскільки відчувають потребу в залученні додаткового капіталу на тлі боргової кризи. Про це говориться в доповіді аудиторської компанії KPMG LLP, передає Bloomberg.

За оцінками компанії, з початку року банки вже продали кредитні активи на 26 млрд євро.

Банки змушені шукати нові кошти через кризу держборгу, посилення вимог до капіталу і розбіжності фондування за термінами із зобов'язаннями, відзначають аналітики.

"Всупереч очікуванням, в перші роки після краху Lehman Brothers ми спостерігали менші, ніж прогнозувалося, обсяги продажу кредитних портфелів банків. Проте зараз ми бачимо, як банки, які зіткнулися відразу з потрійною загрозою і змушені шукати нові кошти", - заявив директор групи портфельних рішень KPMG Ендрю Дженк.

У число банків, які будуть продавати активи, входять, за даними KPMG, Royal Bank of Scotland Group PLC, Banco Espirito Santo SA і Dexia SA, який вдруге за три роки потребує держпідтримки, щоб уникнути краху.

Ірландські та британські банки залишаються найбільшими продавцями кредитних портфелів.

Найбільший інтерес європейські кредитні активи викликають у американських інвесторів, включаючи різні хедж-фонди, які вже зібрали на їх покупку близько 5 млрд дол. Так, Apollo Global Management намагається залучити 2,8 млрд дол. для цих цілей, a Oaktree Capital Management - 3 млрд дол., наголошується в доповіді KPMG.